Draadeinden
Voor draadeinden zit u op deze pagina goed! Bij ons vindt u draadeinden in allerlei maten, van verschillende materialen en met diverse treksterktes. En die draadstang die u nodig heeft voor uw klus, vindt u dan ook sowieso!
Waarvoor en hoe u een draadeind gebruikt
Draadeinden, ook wel draadstangen genoemd, gebruikt u om twee of meerdere voorwerpen aan elkaar vast te maken. Bijvoorbeeld voor het verbinden of bevestigen van houten balken, rolluiken of borstweringen worden draadeinden veel gebruikt.
Hoe u dat concreet voor zich moet zien? Een draadeind is eigenlijk een soort metalen staaf met over de hele lengte een schroefdraad. U duwt de draadeind als het ware door de voorwerpen heen (waar u zo nodig een gat in heeft geboord) en op die manier dient het dus als koppelstuk.
Typerend voor een draadeind is dat hij – in tegenstelling tot bijvoorbeeld een bout - geen kop heeft. Om ervoor te zorgen dat de draadeind toch blijft zitten, dient u er op beide uiteinden een moer op te draaien.
De beste draadeinden voor u
Ons assortiment met draadeinden is breed en divers. En dat u niet direct weet welke draadeind u nodig heeft, dat is dan ook niet gek. We helpen u graag een handje met het maken van de juiste keuze. Eigenschappen waarop u in ieder geval moet letten zijn het materiaal/de afwerking, de treksterkte en de maat.
1. Het materiaal: onder welke omstandigheden gaat u ze gebruiken?
Om te beginnen kiest u op deze pagina voor het materiaal draadeind dat past bij uw klus en voorkeuren. De materialen waar u uit kiest zijn:
- RVS-A2. Dit is stevig, duurzaam en slijtvast roestvrij staal. Dit materiaal is bestand tegen verschillende (weers)invloeden en blijft lang mooi.
- RVS-A4. Dit materiaal is vergelijkbaar met RVS-A2. Het verschil is echter dat RVS-A4 ook goed bestand is tegen agressieve omstandigheden zoals oxiderende zuren, zwaveldioxide of chloriden.
- Verzinkt staal. Dit materiaal is sterker dan roestvrij staal, maar kan wel gaan roesten als u het blootstelt aan de buitenlucht.
- Onbehandeld staal. Dit is sterk staal zonder afwerking. Dit materiaal roest sneller dan roestvrij staal of verzinkt staal.
2. De treksterkte: hoe sterk moeten ze zijn?
Bent u erover uit van welk materiaal uw draadstangen moeten zijn? Als uw keuze is gevallen op verzinkt of onbehandeld staal, loopt u direct tegen de volgende keuze aan: gaat u voor de variant waar het getal 4.8 achterstaat of voor die met 8.8?
Handig om te weten is: dit getal staat voor de treksterkte. Oftewel: de maximale mechanische trekspanning tot waar de draadeind belast kan worden. Voor welke treksterkte u gaat, dat is dus afhankelijk van waarvoor u de draadeinden precies gaat gebruiken. Over het algemeen wordt een draadeind met een treksterkte van 4.8 gebruikt voor het ophangen van armaturen of radiatoren, terwijl een draadeind met een treksterkte van 8.8 geschikt is voor in de constructiebouw en metaalindustrie.
3. De maat: hoe groot zijn de voorwerpen waarvoor u ze gebruikt?
Tot slot een afweging die u dient te maken: welke afmetingen moeten uw draadeind hebben? Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de voorwerpen die u aan elkaar wilt verbinden. De afmetingen van de draadeinden kunt u eenvoudig aflezen in de productnaam:
- De M in de productnaam staat voor de diameter. M2 betekent bijvoorbeeld dat de draadeind een diameter heeft van 2 millimeter.
- Het getal achter de diameter staat voor de lengte. M2x1000 vertelt ons bijvoorbeeld dat de draadeind 1000 millimeter lang is.
Vrijblijvend advies ontvangen?
Komt u er nog niet helemaal uit? En ontvangt u graag vrijblijvend advies over welke draadeinden u nodig heeft in uw situatie? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.
Zakelijke korting
Heeft u een bedrijf met een geldig btw-nummer, dan koopt u uw draadeinden extra voordelig aan! Ontdek hier hoe dat werkt.