Vanaf januari 2018 is er een uitgebreid assortiment doorsteekankers en ankerstangen toegevoegd aan onze webshop. Het merk KALM heeft een breed assortiment en is van zeer goede kwaliteit voor een uitstekende prijs.

Ankers moeten altijd aangedraaid worden met een momentsleutel met het juiste aandraaimoment. Ook moet er goed gekeken worden naar het beton of het gescheurd of ongescheurd is dit in verband met de verschillende aandraaimomenten en de keuze voor het juiste anker.

Gescheurd beton of ongescheurd beton?

Beton kenmerkt zich door een goede druksterkte, maar heeft een geringe treksterkte. Zodra gewapendbetonconstructies belast worden, treedt scheurvorming op in de spanningszones. Daarom is het van belang ankers te gebruiken die beproefd zijn voor gescheurd beton.

Doorsteekankers

Doorsteekankers worden bij steeds meer toepassingen gebruikt, voor optimaal resultaat is het echter van belang dat de ankers met het juiste aandraaimoment worden vastgezet.

Gebruik daarom altijd een momentsleutel met de juiste waardes bij het vaszetten van deze ankers. Het juiste aandraaimoment staat in de specificaties van het product. Als het anker met het juiste moment is aangedraaid kunnen de krachten dat het anker kan verdragen uit de tabel worden aangenomen.

Ankerstangen

Het toepassen van chemische ankers in de bouw is tegenwoordig niet meer weg te denken. Naast een hoge belastbaarheid biedt dit verankeringsysteem tal van andere voordelen ten opzichte van traditionele ankers. Zo wordt er gebruik gemaakt van het tweecomponentensysteem. Voor chemische verankering wordt een patroon met twee componenten gebruikt. Het product wordt gemengd in een mengtuit die aan het uiteinde van de patroon vastgemaakt wordt. Bij het mengen van beide componenten ontstaat een chemische reactie. Zo wordt het anker verlijmd met het ondergrondmateriaal waarin deze is geplaatst.