Inloggen
Winkelmandje
Scherpe prijzen
Hoogwaardige kwaliteit
Uitgebreid assortiment
Afhalen mogelijk
+31(0)572 366 246 [email protected]

Materiaalbewerking

Materiaalbewerking

Materiaalbewerking

Rotec biedt een breed, diep en compleet assortiment gereedschappen aan voor de metaal en hout bewerkende industrie maar ook voor de bouwindustrie. Voor elke doelmarkt is er een zeer ruime keuze aan kwalitatief hoogwaardige gereedschappen. Materiaalbewerking kan in veel verschillende vormen en manieren worden uitgevoerd zoals boren, zagen, slijpen en frezen. Zo zijn er veel verschillende soorten boren om te boren in de verschillende materialen zoals metaalboren, steenboren en houtboren. Ook in deze categorieën zijn er nog weer veel verschillende onderverdelingen. Zagen kan worden gedaan doormiddel van decoupeerzagen, reciprozagen of met een zaag voor een multitool. Door het gebruik van diamantgereedschap kan er worden geboord of geslepen worden in bijvoorbeeld beton en tegels. Voor alle materiaalbewerkingen hebben wij het juiste gereedschap.


Metaalboren

Voor het boren in metaal heeft u een metaalboor nodig, er is een breed assortiment aan metaalboren voor elke toepassing. Een standaard veelgebruikte boor is de HSS G(geslepen) metaalboor DIN 338, kort, type N, geslepen uitvoering, tophoek 135°, met splitpoint / kruisaanslijping (DIN 1412-C). Hoge precisie en stand tijd. Voor algemeen gebruik, voor het boren van de meest voorkomende materialen zoals ongelegeerd en gelegeerd staal. Voor het boren in bijvoorbeeld RVS gebruik je de HSS Co Spiraalboor DIN 338, kort, type N, geslepen uitvoering, cobalt gelegeerd, goudkleurig, tophoek 135°, met splitpoint / kruisaanslijping (DIN 1412-C).


Voor het boren van moeilijk te verspanen staalsoorten, austenitisch Cr-Ni Roestvaststaal, verenstaal, mangaanstaal, kortspaninge staalsoorten. Een ideale boor voor in accu boormachines is de HSS G spiraalboor DIN 338, type HD, geslepen uitvoering, tophoek 135°, met kruisaanslijping volgens DIN 1412-C. Snel en precies aanboren zonder centreren, meer boren met 1 acculading door de gereduceerde snijkrachten, zuivere en ronde gaten, ook in plaatmateriaal. Algemeen gebruik, voor het boren van de meest voorkomende materialen zoals ongelegeerd, gelegeerd staal en RVS.


Steenboren

Voor het boren in beton, steen, glas en tegels zijn er allemaal verschillende steenboren, maar ook hebben wij beitels. De meest bekende betonboor is de SDS plus hamerboor, deze boor is er als een 2-snijder en 4-snijder. De hamerboor, SDS-plus V-Breaker(2-snijder) heeft een SDS-plus aansluiting (ø10mm), speciale kernversterkte spiraal en een hardmetalen tip met uniek ontworpen geometrie. De hamerboor SDS-plus QUATTRO-X is een 4-snijder hamerboor met een hoge levensduur waarmee u precieze boorgaten maakt en tevens zeer rustig, comfortabel en trillingsarm boort, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Tegenwoordig wordt er daarom ook steeds meer de keuze gemaakt voor de 4-snijder. Deze boren zijn geschikt voor boorwerk in alle steen- en (gewapende) betonsoorten en natuursteen. Beitels zijn er met een SDS-plus aansluiting en SDS-max aansluiting, ook voor andere machines hebben wij de juiste beitel. Ander slaggereedschap zoals beitels, doorslagen, pendrijvers en centerponsen zijn los verkrijgbaar of in een set.


Houtboren

De beste houtboren koop je bij JRV Products, wij hebben een breed assortiment aan gereedschappen voor de hout bewerkende industrie. Bij houtboren moet je denken aan een slagenboor, speedboor, verzinkboor en cilinderkopboor. Voor het boren van grote gaten is hout wordt vaak een speedboor gebruikt maar het is ook mogelijk om een gatenzaag te gebruiken. Een houtboor kun je herkennen aan de spitse centreerpunt, hiermee kan op de millimeter nauwkeurig worden geboord. Een houtboor is vaak ook makkelijk voor het boren in kunststof. Voor het boren van diepe gaten in diverse hard- en zachthout kun je het beste kiezen voor een slangenboor. Deze boor is voorzien van een hoofdsnijkant en een snijmes, de optimale spiraalgeometrie zorgt voor een vrije spaanafvoer. De slangenboor is in combinatie met verschillende adapters te gebruiken in vrijwel elke boormachine. De cilinderkopboor is een speciale houtboor waarmee zuivere en maatvaste gaten met een vlakke bodem geboord kunnen n in hardhout, verlijmd hout, geperst hout, spaanplaat en met hard kunststof beklede platen.Bovenfrezen

Bij het gebruiken van een bovenfrees is het belangrijk dat u voorzichtig te werk gaat want als u eenmaal een te diepe sponning hebt gefreesd dan is dat niet meer te repareren. U kunt de bovenfrezen op verschillende houtsoorten toepassen, de bovenfrezen zijn bijzonder geschikt voor het maken van decoratieve afwerkingen. Dus onder andere voor strakke gleuven op een zelfgemaakte tafel, sponningen in het kozijn of voor sierranden gebruikt u een bovenfrees.


Er zijn een aantal varianten als we het hebben over bovenfrezen, bijvoorbeeld: een groeffrees, profielfrees en de scharnierfrees. U kunt deze varianten ook in een set kopen: De bovenfreesset.


Draadsnijgereedschap

Bij draadsnijgereeschap moet u denken aan handtappen, machinetappen, snijplaten en draadreparatie. De handtappen zijn beschikbaar in verschillende draadvormen zoals metrisch- en gasdraad. De machinetappen zijn beschikbaar voor verschillende materialen en in verschillende vormen zoals de DIN 371 voor doorlopende en blinde gaten en de DIN 376 ook voor doorlopende en blinde gaten. De snijplaten en moeren zijn er ook met verschillende soorten draad, deze zijn los verkrijgbaar of in een set. Voor draadreparatie zijn er de Ro-Coil draadreparatie sets. De HSS eindsnijders gebruik je voor het handmatig passend tappen van gaten voor het plaatsen van Ro-Coils. Voor het repareren van beschadigd draad gebruikt u een Ro-Coil. Na toepassing van het Ro-Coil draadreparatiesysteem is een verbinding ontstaan die door de precieze en exacte tolerantie beter en sterker is dan de oorspronkelijke draad.


Verzinken en ontbramen

Voor het verzinken en ontbramen kunt u gebruik maken van verzinkfrezen, plaat-en trappenboren, puntlasboren en stiftfrezen. Onder deze groep vallen ook de kraspennen, messen en pijpsnijders. Verzinkfrezen zijn er voor verschillende materialen en in verschillende vormen. De standaard verzinkfrees is de HSS G verzinkfrees 90°, deze is ideaal voor het ontbramen en moeiteloos verzinken van de meest voorkomende materialen. Let op! Het beste resultaat wordt verkregen bij een laag toerental! Ook een veelgebruikte verzinkfrees is de HSS Co Verzinkfrees met schuin gat, deze verzinkfrees is voor het ontbramen en verzinken in lichte materialen en kunststoffen. Door de constructie van het gat kunnen de spanen niet langs de boor en het werkstuk komen.


Het is van belang een laag toerental en een constante hoge voeding te gebruiken. De HSS trappenboren en plaatboren zijn te bestellen in verschillende maten en voor verschillende materialen, ook zijn is de trappenboor en plaatboor beschikbaar in een set. Een puntlasboor is bijzonder geschikt voor het uitboren van puntlassen en het boren in dunwandige objecten. Stiftfrezen zijn er in veel verschillende vormen en maten. Alle frezen zijn met verschillende vertanding beschikbaar zoals alu-vertanding, spiraalvertanding en kruisvertanding. De afbreekmessen zijn er ook in meerdere vormen, kies het juiste model wat u het makkelijkst vindt werken. De reserve messen zijn eenvoudig bij te bestellen en zitten in stevige blisters.


Zagen

Een zaag kan gebruikt worden in veel verschillende machines en hierbij horen dan ook verschillende soorten zagen. De zagen die wij in het assortiment hebben zijn de handzagen, decoupeerzagen, reciprozagen, cirkelzaagbladen en de verschillende zaagbladen voor de multitool. Een handzaag is er voor vele verschillende materialen zoals metaal en hout ook zijn deze verkrijgbaar van groot tot klein en in verschillende ontwerpen. De decoupeerzaag is er van het merk Qblades en is beschikbaar voor verschillende materialen, de decoupeerzagen zitten in setjes van 5 stuks. De decoupeerzaagbladen zijn geschikt voor de belangrijkste merken: AEG, Bosch, DeWalt, Festool, Hitachi, Hilti, Mafell, Makita, Metabo, Milwaukee en Ryobi.


De reciprozaagbladen zijn ook van het merk Qblades, een reciprozaagblad is uitstekend voor het zagen in diverse materialen. Dankzij de heen en weer zaagbeweging is de reciprozaag geschikt voor diverse constructie- en sloop werkzaamheden. Ook hebben wij een breed assortiment aan zaagbladen, voor elke machine en toepassing is er het juiste zaagblad. Inzetbaar op alle gangbare houtsoorten, spaanplaat, gelamineerd hout, laminaat, kunststof, aluminium, RVS en staal. De multitool zaagbladen van het merk Qblades levert professionele kwaliteit voor een scherpe prijs en biedt een compleet assortiment. De extra robuuste zaagbladen van Qblades voldoen aan alle dagelijkse eisen van de vakman.


Gatzagen en kernboren

Wij bieden een breed assortiment aan gatzagen, HM gatfrezen, kernboren en gatenponsen. De kobalt gelegeerde bi-metalen gatzaag met gefreesde tandenrij is beschikbaar in normaalvertand en fijnvertand. Deze zijn beschikbaar in een gatzagenset of los per stuk. De MP-gatzaag is een stabiele gatzaag voorzien van hardmetalen tanden, deze gatzaag zaagt tot wel 5x sneller dan een traditionele gatzaag.


De dak-doorvoerboren vallen ook onder de gatzagen, deze boren zijn ontwikkeld om zeer snel en effectief grote diameter gaten te boren in kapconstructies van hout en hout/isolatie materialen. De HM gatfrezen zijn beschikbaar in een 'easy' uitvoering en een ''heavy-duty'' uitvoering en beschikbaar in verschillende boordieptes. Een gatfrees wordt gebruikt voor het boren in hoogwaardige materialen zoals (on)gelegeerd staal, RVS, non-ferro metalen en kunststoffen. De 'easy' gatfrezen zijn geschikt voor handboormachines en bij de ''heavy-duty'' frezen dient er bij de grotere maten een kern- of kolomboormachine te worden gebruikt. De HSS en HM kernboren zijn er met verschillende aansluitingen zoals weldon en uni. Een kernboor is geschikt voor het boren van alle constructiestalen, laag gelegeerde staalsoorten, gietstaal, RVS, koper, aluminium en messing.


Frezen

Onder de frezen vallen de spiebaanfrezen, universeel frezen, vingerfrezen, ruwfrezen en eentandsfrezen. Deze frezen zijn beschikbaar met of zonder coating en in de lange en korte uitvoering. De frezen zijn verkrijgbaar in sets en los per stuk.


Diamantgereedschap

Er zijn veel verschillende soorten diamantgereedschappen zoals diamantzaagbladen, tegelboren, komschijven, dozenboren en diamantboren. Een diamantzaagblad is er in veel verschillende soorten en maten deze zijn voor het slijpen van tegels, beton, natuursteen, abrasieve materialen, dakpannen en nog veel meer materialen. De zaagbladen zijn te gebruiken in een slijptol op een zaagtafel en kunnen gekoeld en ongekoeld gebruikt worden. Tegelboren zijn er met m14 aansluiting en 6-kant aansluiting, zo kan er met een haakse slijper of met de boormachine geboord worden. De wax in de boren zorgt voor koeling, zo kunnen er zuivere gaten geboord worden in keiharde tegels, plavuizen en keramiek. Diamantboren zijn er in verschillende diameters, er is een diamantboor om nat te boren en een diamantboor om droog te boren. De diamantboren zijn er met verschillende aansluitingen en zijn ook in een set verkrijgbaar. De boor kan op aanvraag worden verlengd of worden ingekort.


Slijpschijven en borstels

Dronco heeft kwalitatief goede slijpschijven, deze zijn verkrijgbaar in verschillende diameters. De kleinere slijpschijven worden verkocht in blikjes van 10 of 25 stuks, de grotere zijn verkrijgbaar per stuk of per pak. Borstels zijn er voor de slijptol, boormachine en als handborstel. De borstels zijn beschikbaar in verschillende vormen en voor het bewerken van verschillende ondergronden zoals staal, rvs, en messing.


Accessoires

Accessoires zijn erg belangrijk voor het frezen. Door de juiste tool te kiezen, kunt u de verschillende resultaten behalen. Veel gebruikte gereedschappen zijn onder andere V-groeffrezen en zwaluw frezen. Naast frezen zijn er veel handige accessoires. Deze accessoires zijn te vinden op onze website.

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen